Circulaire bedrijfskleding

Ontdek de vier redenen om te kiezen voor circulaire bedrijfskleding

Circulaire bedrijfskleding is een trend die steeds belangrijker wordt in de wereld van zakelijke kleding. Bij productie van traditionele bedrijfskleding wordt de kleding na verloop van tijd weggegooid. In tegenstelling tot circulaire bedrijfskleding. Want daar wordt ingezet op het maximaliseren van de levensduur van de kledingstukken en het minimaliseren van afval.

Tijdens de productie van circulaire werkkleding wordt vooral gebruikt gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, linnen en Tencel (een duurzame vezel gemaakt uit houtpulp). Dit helpt om de impact van de kledingproductie op het milieu te verkleinen. Bovendien kan het gebruik van duurzame materialen leiden tot kledingstukken die langer meegaan, wat op zijn beurt kan helpen om afval te verminderen.

Circularity

Maar ook het productieproces van circulaire bedrijfskleding zelf heeft een grote positieve invloed op mens en milieu. Een mooi voorbeeld is het productieproces van onze partner Circularity.

Circularity maakt zijn naam waar, door uitsluitend gebruik te maken van al gebruikte (werk)kleding. Deze gebruikte kledingstukken worden gesorteerd op kleur en vervolgens gestript. Tijdens het strippen van deze gebruikte kledingstukken worden stiksels en restkleuren verwijderd. Vanuit daar worden de kledingstukken door de ‘vervezelaar’ gehaald. Deze pulpbaal vormt de basis voor de garen en vervolgens het doek. Uit dit doek worden de vormen voor de nieuwe kledingstukken gesneden en aan elkaar gestikt.

Er wordt door deze manier van produceren veel bespaard. We zetten de belangrijkste besparingen op een rijtje:

 • Er worden geen nieuwe grondstoffen aangesproken;
 • Normaal gesproken kost het verbouwen van katoen ongekend veel water. Ook voor het verven van kleding is veel water nodig. Door de manier van produceren van Circularity wordt er geen aanspraak gemaakt op water;
 • Gebruikte kleding wordt meestal verbrand. Daarbij komt veel CO2 vrij. Door te recyclen in plaats van te verbranden wordt deze vervuiling voorkomen;
 • Katoenvelden worden bewerkt met pesticiden. Door geen aanspraak te maken op nieuw textiel, wordt er bespaard op pesticiden.
Circulaire werkkleding

Vier redenen om te kiezen voor circulaire bedrijfskleding

Voetafdruk verkleinen

Bedrijven hebben verschillende redenen waarom ze overstappen op circulaire bedrijfskleding. De belangrijkste reden is in veel gevallen om de ecologische voetafdruk van een bedrijf te verkleinen. Een steeds thema dat steeds belangrijker wordt in een tijd waarin duurzaamheid in toenemende mate een rol speelt in het bedrijfsleven.

Verminderen van afval

Er zijn verschillende manieren waarop circulaire bedrijfskleding kan bijdragen aan een duurzamere toekomst. Ten eerste kan het helpen om de hoeveelheid afval te verminderen. Bedrijfskleding eindigt vaak op de vuilnisbelt, met alle impact op het milieu van dien. Door circulaire bedrijfskleding te gebruiken, wordt het aantal kledingstukken dat wordt weggegooid, aanzienlijk verminderd.

Eerlijke productie

Daarnaast kan circulaire bedrijfskleding ook bijdragen aan een betere arbeidsomstandigheden. Veel conventionele kleding wordt geproduceerd onder slechte arbeidsomstandigheden, met lage lonen en soms zelfs kinderarbeid.

Milieudruk verkleinen

Verder kan circulaire bedrijfskleding ook helpen om de milieudruk te verminderen. Veel traditioneel geproduceerde kleding wordt gemaakt van niet-duurzame materialen, zoals katoen en polyester, die veel water en chemicaliën verbruiken tijdens het productieproces. Circulaire kleding wordt gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled katoen of biologisch afbreekbaar polyester, wat kan helpen om de milieudruk te verminderen.

Belang van goede circulaire werkkleding

Goede werkkleding is essentieel voor elke werknemer. De juiste kleding kan niet alleen bijdragen aan het comfort en de productiviteit van de werknemer, maar kan ook hun veiligheid op het werk bevorderen en het professionele imago van het bedrijf versterken. We zien drie belangrijke redenen die het belang van goede circulaire werkkleding onderstrepen:

 1. Comfort en productiviteit
 2. Veiligheid
 3. Imago

Ten eerste is comfort een belangrijk aspect van werkkleding. Als werknemers zich prettig voelen in wat ze dragen, zal dat zich uitbetalen in de productiviteit. Concreet kan dit betekenen dat de kleding goed ademend, licht van gewicht is en voldoende bewegingsvrijheid biedt. Daarentegen kan werkkleding die niet goed past leiden tot oncomfortabele situaties, wat een negatieve invloed zal hebben op de productiviteit.

Daarnaast kan de juiste werkkleding de veiligheid van de werknemer op het werk verbeteren. Dit is vooral belangrijk in gevaarlijke of risicovolle omgevingen, zoals de bouw of de industrie. In deze omgevingen kan specifieke beschermende kleding nodig zijn, zoals een overall of goede werkschoenen. Deze kleding kan helpen om ongelukken te voorkomen of de gevolgen ervan te verminderen.

Ten slotte kan het dragen van professionele werkkleding het imago van het bedrijf versterken. Als werknemers er goed uitzien, geven ze een professionele indruk aan klanten en zakenpartners. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze werkkleding dragen met de kleuren en het logo van het bedrijf.

circulaire bedrijfskleding

Bestellen via duurzaambedrijfskleding.nl

Deze webshop is onderdeel van Wijngaarden VeiligGoed en heeft als doel om inzicht te geven in ons aanbod duurzame bedrijfskleding. Per artikel staat vermeld wat de levertijd is. De meeste producten hebben we op voorraad en kunnen we nog dezelfde dag dat u bestelt verzenden.

Wijngaarden VeiligGoed

Wijngaarden VeiligGoed is één van de grootste spelers op het gebied van PBM in Nederland. Met meer dan 50 jaar ervaring hebben we voor veel klanten mogen bijdragen aan een veilige werkvloer.

Voordelen van Wijngaarden VeiligGoed

 • Handig bestelsysteem voor bestaande klanten, waarbij klanten gebruik kunnen maken van een puntensysteem voor hun medewerkers;
 • We kunnen een zeer adequate leverperformance garanderen;
 • We hebben meer dan 50 jaar ervaring en meer dan 40 medewerkers;
 • We hebben ervaring in zeer uiteenlopende branches.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Dat kan via: info@veiliggoed.nl of via +31 184 43 44 55.