Duurzame kleding voor bedrijven

Ontdek de drie redenen om te kiezen voor duurzame bedrijfskleding

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Het thema heeft al langere tijd een breed maatschappelijke invloed op hoe we omgaan met onze planeet. Ook bedrijven nemen gelukkig op steeds grotere schaal hun verantwoordelijkheid en zijn zich steeds meer bewust van hun impact op het milieu en de wereld om ons heen. Er worden allerlei manieren gezocht om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Het kiezen voor duurzame bedrijfskleding is een belangrijke factor in dat proces.

Duurzame bedrijfskleding is kleding die bedrijfsmatig wordt gedragen en is gemaakt van duurzame materialen. Zoals bijvoorbeeld biologisch katoen, bamboe of recycled polyester. Deze materialen zijn beter voor het milieu, omdat ze geen gebruik maken van schadelijke chemicaliën en minder water en energie verbruiken bij de productie.

Daarnaast heeft duurzame bedrijfskleding vaak een langere levensduur dan conventionele bedrijfskleding. Dit betekent dat duurzame bedrijfskleding langer meegaat en minder vaak vervangen hoeft te worden. Ook dat draagt bij aan een lagere impact op het milieu.

Een ander belangrijk aspect van duurzame bedrijfskleding is dat het vaak beter is voor de gezondheid van de medewerkers. Duurzame materialen zijn namelijk vaak ademend en comfortabeler om te dragen, wat bijdraagt aan een beter werkklimaat en minder kans op huidirritaties.

Drie redenen waarom bedrijven kiezen om te investeren in duurzame bedrijfskleding:

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor duurzame bedrijfskleding. In veel gevallen is het daarbij een combinatie van deze redenen. We lichten de drie belangrijkste redenen uit:

 • Vanwege het imago;
 • Vanwege het welzijn van de werknemers;
 • Vermindering van kosten op langere termijn.

Vanwege het imago

Een veelgehoorde reden waarom bedrijven actief aan de slag gaan met verduurzamen, is dat verduurzaming kan helpen om het bedrijfsimage te verbeteren. Steeds meer afnemers, consumenten, maar juist ook in de B2B-markt, zijn bereid om meer te betalen voor producten en diensten van bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Door te kiezen voor duurzame bedrijfskleding, kan een bedrijf laten zien dat het zich bewust is van de impact die het heeft op het milieu en dat het er alles aan doet om deze impact te verminderen.

Vanwege het welzijn van de werknemers

Ten tweede kan duurzame bedrijfskleding ook bijdragen aan het welzijn van de werknemers. Traditionele bedrijfskleding is vaak gemaakt van synthetische materialen die slecht ademen en niet comfortabel zijn om te dragen. Duurzame bedrijfskleding is daarentegen vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en wol, die veel ademend en comfortabeler zijn om te dragen. Dit kan bijdragen aan een betere werkomgeving en meer tevreden werknemers.

Vermindering van kosten op langere termijn

Ten derde kan duurzame bedrijfskleding ook bijdragen aan het verminderen van de kosten op de lange termijn. Hoewel duurzame bedrijfskleding in het begin misschien wat duurder lijkt, is het vaak van hogere kwaliteit en gaat het langer mee. Dit betekent dat bedrijven minder vaak nieuwe bedrijfskleding hoeven te kopen, wat op langere termijn leidt tot minder kosten.

Bestellen via duurzaambedrijfskleding.nl

Bedrijven die willen investeren in duurzame bedrijfsvoering, kunnen duurzame bedrijfskleding bestellen via deze webshop. Het aanbod is gevarieerd, zo bieden we via deze webshop onder andere:

 • T-shirts;
 • Polo’s;
 • Sweaters;
 • Werkbroeken;
 • Overalls;
 • Werkjassen;
 • Werkschoenen.

Een kledingstuk personaliseren en bedrukken met een logo? Uiteraard is dat mogelijk. Ook voor het bedrukken van kleding kiezen we de meest duurzame mogelijkheden. Meer over duurzaam bedrukken is te lezen op deze pagina.

Impact van een bestelling op het milieu

Benieuwd hoeveel impact een bestelling bij ‘duurzaambedrijfskleding.nl’ heeft op het milieu? Vraag een berekening aan via deze pagina. Als schakel tussen fabrikant en gebruiker maken we dit graag transparant. We kijken bij een berekening onder andere naar:

 • Katoen;
 • Water;
 • Olie;
 • CO2;
 • Pesticiden.

Wijngaarden VeiligGoed

De webshop ‘duurzaambedrijfskleding.nl’ is een initiatief van Wijngaarden VeiligGoed. Wijngaarden VeiligGoed is één van de grootste en bekendste leveranciers op het gebied van PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) in Nederland. We hebben meer dan 50 jaar ervaring en bedienen ruim 3.000 klanten uit verschillende branches en door heel Nederland. Met een leverperformance van 98,2% zijn onze klanten verzekerd van een adequate levering.

Meer weten over Wijngaarden VeiligGoed? Bezoek de pagina ‘over ons’ op deze website, of bezoek onze corporate website.

Onze duurzame partners

Het aanbod op deze webshop is een greep uit ons assortiment. We hebben voor deze webshop uitsluitend fabrikanten geselecteerd die aantoonbaar op een duurzame manier produceren. Omdat we transparantie belangrijk vinden, hebben we op deze webshop per partner uitgelicht hoe het productieproces in elkaar steekt. Voor een overzicht van onze duurzame partners en hun verhaal, bekijk deze pagina.

Het verhaal van Circularity

Een opvallend verhaal is het productieproces van onze partner ‘Circularity’. Circularity maakt gebruik van gebruikte (werk)kleding. Bijvoorbeeld afkomstig uit ziekenhuizen. Deze kleding wordt in eerste instantie gesorteerd op kleur en gestript. Vervolgens worden er balen pulp van gemaakt. Van de vezels worden garen gesponnen, de garen worden gebreid tot één doek. Vervolgens worden er patronen uitgesneden voor de kleding.

De opbrengst is indrukwekkend. Dit wordt er bespaard:

 • Er worden geen nieuwe grondstoffen gebruikt.
 • Door te werken met gebruikt textiel, wordt er geen aanspraak gemaakt opgrote hoeveelheden water.
 • Circularity bespaart op olie door uitsluitend met gebruikte grondstoffen te werken.
 • Oude kleding wordt in de meeste gevallen verbrand. Per kilo komt daarbij ongeveer 5,3 kilo CO2 vrij. Door te recyclen in plaats van te verbranden wordt deze vervuiling voorkomen.
 • Door geen aanspraak te maken op nieuw textiel, wordt per kilo textiel 2,5 kilo pesticiden bespaard.

Het hele verhaal van Circularity is te lezen op deze pagina.

Duurzame kleding voor uw bedrijf

Advies over duurzame kleding voor uw bedrijf? Neem contact met ons op. Onze adviseurs plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek of geven per mail of telefonisch antwoord op uw vragen.