Duurzame merken Nederland

De opkomst van duurzame bedrijfskleding

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Veel bedrijven zetten in op een meer duurzame bedrijfsvoering, om vanuit daar een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en het klimaat.

Omdat we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, maar ook omdat de vraag vanuit de markt sterk toeneemt, hebben we op deze webshop een greep uit ons assortiment duurzame bedrijfskleding (waaronder Nederlandse merken) geplaatst. Benieuwd? Dan verwijzen we u graag door naar ons productaanbod.

In dit artikel willen we graag meer vertellen over de opkomst van duurzame merken in Nederland en waarom het belangrijk is om te kiezen voor duurzame bedrijfskleding.

Duurzame merken Nederland

De opkomst van duurzame merken in Nederland

In Nederland zijn er steeds meer duurzame kledingmerken die hun productieproces zo duurzaam mogelijk willen maken. Dit betekent dat ze rekening houden met de impact op het milieu en de mensen die in de keten bij de productie betrokken zijn. Duurzame merken zetten in op het verminderen van afval, het gebruik van duurzame materialen en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Een voorbeeld van een Nederlands duurzaam kledingmerk is Circularity, waarvan u in deze webshop diverse items vindt. Circularity heeft als doel om de textielketen te sluiten, wat betekent dat zij streven naar een volledig circulair productieproces. Zo wordt er gebruik gemaakt van gerecycled textiel en wordt er zo min mogelijk afval geproduceerd. 

Ook Tricorp, een ander Nederlands kledingmerk waarvan wij leverancier zijn, streeft naar duurzaamheid. Zij hebben bijvoorbeeld een duurzame collectie met kledingstukken van gerecyclede materialen.

Waarom duurzame bedrijfskleding?

Duurzame bedrijfskleding is belangrijk omdat het bijdraagt aan een beter milieu en een duurzame toekomst. Door te kiezen voor duurzame bedrijfskleding dragen bedrijven bij aan de vermindering van afval, het gebruik van duurzame materialen en het verminderen van de CO2-uitstoot. 

Daarnaast heeft het natuurlijk ook een positief effect op het imago van een bedrijf wat kiest voor duurzame merken. Het laat zien dat het bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt en rekening houdt met de impact op het milieu.

Bij Wijngaarden VeiligGoed hebben we diverse duurzame kledingmerken in ons assortiment, waaronder Circularity en Tricorp. Deze merken produceren duurzame bedrijfskleding in Nederland en streven naar een zo duurzaam mogelijk productieproces. Dit past bij onze visie om een duurzame en verantwoorde bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Duurzame merken Nederland

Voorbeelden van duurzame merken in Nederland

Natuurlijk zijn Circularity en Tricorp niet de enige duurzame kledingmerken die in Nederland geproduceerd worden. Er zijn nog meer duurzame merken die hun productieproces zo duurzaam mogelijk willen maken. Hieronder noemen we nog een aantal andere duurzame merken:

  • Kuyichi
  • MUD Jeans
  • Kings of Indigo
  • Alchemist

Kuyichi

Dit is een Nederlands jeansmerk dat zich richt op duurzaamheid en eerlijke productie. Kuyichi gebruikt biologisch katoen en gerecyclede materialen in hun productieproces.

MUD Jeans

Dit is een Nederlands denimmerk dat zich richt op duurzaamheid en circulariteit. Zij maken gebruik van gerecyclede materialen en streven naar een circulaire productieketen.

Kings of Indigo

Dit is een Nederlands denimmerk dat zich richt op duurzaamheid en eerlijke productie. Kings of Indigo gebruikt biologisch katoen en gerecyclede materialen in hun productieproces.

Alchemist

Dit is een Nederlands kledingmerk dat zich richt op duurzaamheid en eerlijke productie. Alchemist maakt gebruik van duurzame materialen zoals biologisch katoen, linnen en tencel.

Duurzame merken Nederland

Ontdek onze duurzame merken

Bij Wijngaarden VeiligGoed zijn we ons ervan bewust dat duurzame bedrijfskleding steeds belangrijker wordt voor bedrijven en organisaties. Daarom hebben wij een ruim assortiment aan duurzame bedrijfskleding van diverse duurzame merken, waaronder de Nederlandse merken Circularity, Tricorp. 

Maar ook andere merken, die weliswaar niet hun oorsprong in Nederland hebben, maar op zeer onderscheidende wijze hun productieprocesduurzaam hebben ingericht.

Via deze webshop, duurzaambedrijfskleding.nl (onderdeel van Wijngaarden VeiligGoed), kunt u eenvoudig en snel uw duurzame bedrijfskleding bestellen. Het aanbod op onze webshop varieert van polo’s, tot overalls en schoenen.

Uw bedrijfskleding bedrukken? Geen probleem! Ook dat proces hebben we duurzaam ingericht. Lees er meer over via deze pagina.

Ontdek onze duurzame merken

We gaan voor optimale transparantie! Om die reden rekenen we u graag voor wat u met uw bestelling bespaart. De volgende grondstoffen/categorieën zijn daarbij onder meer van belang:

  • Katoen
  • Water
  • Olie
  • CO2
  • Pesticiden

Meer weten of de impact van uw bestelling laten berekenen? Lees meer over onze pagina ‘besparing’.