Duurzame sweater

Milieubewuste stijl voor bedrijfskleding

Bij duurzaambedrijfskleding.nl, onderdeel van Wijngaarden VeiligGoed, hebben we een ruim assortiment duurzame sweaters die passen bij een milieubewuste levensstijl.

Onze sweaters zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder antraciet, cobalt, wit, navy en zwart. Bovendien bieden we sweaters van het merk Circularity, dat bekend staat om zijn duurzame productieproces en hoogwaardige kwaliteit.

Circularity: Een duurzaam productieproces

Bij Circularity begint het productieproces met het verzamelen van batches kleding uit verschillende bronnen, zoals de industrie en ziekenhuizen. Deze kleding wordt zorgvuldig gesorteerd op kleur en samenstelling, waarna het transformatieproces begint.

De eerste stap in dit proces is het strippen van de kledingbatches, waarbij stiksels en restkleuren worden verwijderd. Vervolgens worden de ontdane items door een ‘vervezelaar’ gehaald, die ze tot baal pulp verwerkt. Deze pulp dient als basis voor het verdere productieproces.

Van vezels tot doek: Een geautomatiseerd proces

De baal pulp wordt gebruikt om garen te spinnen, waaruit vervolgens een doek wordt gebreid. Dit gehele proces is volledig geautomatiseerd, maar wordt nauwlettend in de gaten gehouden door medewerkers.

In sommige gevallen wordt het doek geverfd, maar bij Circularity wordt er bij voorkeur geen water gebruikt bij het verven. Door vooraf al te selecteren op kleur kunnen ze de oorspronkelijke kleur behouden, wat resulteert in waterbesparing.

Zodra het doek gereed is, kunnen er patronen uitgesneden worden om de kledingstukken te vormen tot bijvoorbeeld duurzame sweaters. Deze patronen worden vervolgens aan elkaar gestikt op de stiktafels. Het productieproces wordt afgesloten door de items te vouwen, waarna de duurzame sweaters klaargemaakt worden voor transport.

Duurzame sweater

Milieubesparing bij Circularity

  • Geen nieuwe grondstoffen
  • Waterbesparing
  • Besparing op olie
  • Voorkomen van vervuiling
  • Beperking van pesticiden

Geen nieuwe grondstoffen

Circularity maakt geen gebruik van nieuwe grondstoffen bij de productie van kleding. Ze werken uitsluitend met gebruikt textiel, waardoor ze geen aanspraak maken op grote hoeveelheden water die normaal gesproken nodig zijn voor het verbouwen van katoen. Het verbouwen van slechts één kilo katoen kost namelijk al ongeveer 17.000 liter water.

Waterbesparing

Het merendeel van de kleding bij Circularity wordt niet geverfd. Dit resulteert in aanzienlijke waterbesparing, aangezien het verven van kleding normaal gesproken een intensief proces is dat veel water vereist. Door de voorafgaande selectie op kleur kunnen ze de oorspronkelijke kleur van het doek behouden, waardoor er geen water nodig is voor het verven.

Besparing op olie

Polyester, een veelgebruikt materiaal in sweaters, wordt gemaakt van olie. Circularity bespaart op olie door uitsluitend gebruikte grondstoffen te verwerken. Door het hergebruik van textiel verminderen ze de vraag naar nieuwe polyesterproductie en dragen ze bij aan het behoud van waardevolle natuurlijke hulpbronnen.

Voorkomen van vervuiling

Oude kleding wordt vaak verbrand, wat resulteert in de uitstoot van schadelijke stoffen, waaronder ongeveer 5,3 kilogram CO₂ per kilogram verbrand textiel. 

Circularity voorkomt deze vervuiling door te recyclen in plaats van te verbranden. Door afgedankt textiel een nieuw leven te geven, dragen ze bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en het behoud van de kwaliteit van de lucht die we inademen.

Beperking van pesticiden

Katoenvelden worden vaak behandeld met pesticiden, wat aanzienlijke negatieve gevolgen heeft voor het milieu en de gezondheid van mensen die ermee werken. Circularity draagt bij aan de beperking van pesticiden door geen nieuwe textielgrondstoffen te gebruiken. Voor elke kilogram gerecycled textiel wordt ongeveer 2,5 kilogram pesticiden bespaard, waardoor de afhankelijkheid van schadelijke chemicaliën wordt verminderd.

Duurzame sweater

Duurzame sweaters bij duurzaambedrijfskleding.nl

De duurzame sweaters in deze webshop zijn niet alleen stijlvol en comfortabel, maar ook gemaakt met oog voor het milieu. Met onze ruime kleurenselectie, waaronder antraciet, cobalt, wit, navy en zwart, kunt u de perfecte sweater vinden die past bij uw bedrijfsidentiteit.

Naast sweaters bieden we ook T-shirts en polo’s van het merk Circularity aan. Deze kledingstukken zijn vervaardigd volgens hetzelfde duurzame productieproces en dragen bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk (van uw bedrijf).

Kies voor duurzaamheid

Bij duurzaambedrijfskleding.nl begrijpen we het belang van duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Door te kiezen voor duurzame sweaters van Circularity, draagt uw bedrijf bij aan een circulaire economie en helpt u de impact op het milieu te verminderen.

Een vraag over ons aanbod duurzame sweaters? Neem contact op via het contactformulier op onze contactpagina. Of bel ons via: +31 184 43 44 55.

Duurzaam bedrukken van bedrijfskleding

Duurzame kleding laten bedrukken? Daarvoor verwijzen we u graag door naar de pagina ‘duurzaam bedrukken’.

Bereken uw besparing

Benieuwd wat u met uw besparing bijdraagt aan het milieu? We rekenen het graag voor u uit. Meer daarover kunt u lezen op de pagina ‘besparing van mijn bestelling’.