Gebruikte werkkleding

Hergebruik en circulariteit

Bij Wijngaarden VeiligGoed begrijpen we dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt, daarom zetten we ons in voor een circulaire benadering van werkkleding. 

Op deze pagina leest u meer over het belang van het hergebruiken van werkkleding en hoe Wijngaarden VeiligGoed hier een bijdrage aan levert.

Gebruikte werkkleding inleveren met de Resource inzamelbox

Bij Wijngaarden VeiligGoed moedigen we het inleveren van gebruikte werkkleding aan. Waarom? Omdat gebruikte werkkleding waardevolle grondstoffen bevat die opnieuw kunnen worden gebruikt om nieuwe kleding te produceren. Daarnaast helpt het hergebruiken van werkkleding om de hoeveelheid textielafval te verminderen en de impact op het milieu te beperken.

Via deze webshop bieden we u de mogelijkheid om uw gebruikte werkkleding in te leveren met behulp van de Resource inzamelbox. Deze inzamelbox is speciaal ontworpen om werkkleding op een veilige en milieuvriendelijke manier te verzamelen. 

U kunt de Resource inzamelbox bestellen op deze pagina. Zo kunt u eenvoudig bijdragen aan een duurzamere toekomst door uw gebruikte werkkleding een tweede leven te geven.

Hergebruik van gebruikte werkkleding als grondstof

Bij Wijngaarden VeiligGoed werken we samen met toonaangevende leveranciers die dezelfde visie op duurzaamheid delen. Eén van onze belangrijkste leveranciers is Circularity

Circularity maakt gebruik van gebruikte werkkleding als grondstof voor de productie van nieuwe werkkleding. Dit innovatieve proces draagt bij aan het verminderen van de vraag naar nieuwe grondstoffen en het verminderen van de impact op het milieu.

Gebruikte werkkleding

Gebruikte werkkleding als grondstof voor Circularity B.V.

Circularity BV is een toonaangevende leverancier die gespecialiseerd is in het hergebruik van textiel en werkkleding. Ze hebben een geavanceerd proces ontwikkeld om gebruikte werkkleding te verzamelen, te verwerken en om te zetten in hoogwaardige grondstoffen voor nieuwe werkkleding. 

Dit proces draagt bij aan het verminderen van de vraag naar nieuwe grondstoffen en het beperken van de impact op het milieu.

Hoe werkt het proces van Circularity BV?

Het proces van onze leverancier Circularity B.V. in vier stappen:

 • Inzameling en sortering
 • Recycling en upcycling
 • Kwaliteitscontrole
 • Duurzaam partnerschap

Inzameling en sortering

De ingezamelde kleding wordt zorgvuldig gesorteerd op basis van kwaliteit, materiaalsoort, kleur en herbruikbaarheid.

Recycling

Circularity B.V. maakt gebruik van geavanceerde recyclingtechnieken om de gebruikte werkkleding te verwerken tot nieuwe kledingstukken.

Kwaliteitscontrole

De nieuw gemaakte kledingstukken van gebruikte werkkleding worden zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit en consistentieDe nieuwe werkkleding is duurzaam, functioneel en heeft een lange levensduur.

Duurzaam partnerschap

Circularity BV en Wijngaarden VeiligGoed hebben een duurzaam partnerschap opgebouwd, gebaseerd op gedeelde waarden en doelen. Samen streven we naar een circulaire economie waarin gebruikte werkkleding wordt gezien als waardevolle grondstof voor nieuwe producten.

Als u meer wilt weten over Circularity B.V. en hoe zij gebruikte werkkleding transformeren tot hoogwaardige nieuwe producten, verwijzen we u graag door naar onze partnerpagina over circulariteit. U vindt deze informatie op deze pagina.

Gebruikte werkkleding

Voordelen van het hergebruiken van werkkleding

Het hergebruiken van werkkleding biedt veel voordelen, zowel voor uw bedrijf als voor het milieu. Hier zijn enkele belangrijke voordelen op een rijtje:

 • Milieuvriendelijk
 • Kwaliteit en duurzaamheid
 • Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Milieuvriendelijk

Door gebruikte werkkleding een nieuw leven te geven, wordt de behoefte aan nieuwe grondstoffen verminderd, wat resulteert in een lagere ecologische voetafdruk. Het verminderen van de vraag naar nieuwe materialen en het beperken van textielafval draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Kwaliteit en duurzaamheid

Bij Wijngaarden VeiligGoed streven we ernaar om hoogwaardige werkkleding te leveren, ook wanneer deze is gemaakt van gerecyclede materialen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Door gebruikte werkkleding in te leveren en te kiezen voor gerecyclede werkkleding, laat uw bedrijf zien dat het zich inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Gebruikte werkkleding

Waarom kiezen voor Wijngaarden VeiligGoed?

 • Deskundig advies
 • Breed assortiment
 • Kwaliteit en betrouwbaarheid
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Deskundig advies

Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u te voorzien van deskundig advies over duurzame werkkleding. We begrijpen de uitdagingen waar u voor staat en helpen u graag bij het maken van de beste keuzes voor uw bedrijf.

Breed assortiment

Wijngaarden VeiligGoed biedt een breed assortiment aan duurzame werkkleding. Of u nu op zoek bent naar gerecyclede werkkleding of andere duurzame opties, we hebben de juiste oplossingen voor uw specifieke behoeften.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Wij werken alleen samen met leveranciers die zich inzetten voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze gerecyclede werkkleding voldoet aan dezelfde hoge normen als nieuwe kleding, zodat u kunt vertrouwen op de duurzaamheid en functionaliteit ervan.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Wijngaarden VeiligGoed streven we naar een positieve impact op het milieu en de maatschappij. Door te kiezen voor gerecyclede werkkleding draagt u actief bij aan een duurzame toekomst en laat u zien dat uw bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Samen op weg naar een circulaire economie

Bij Wijngaarden VeiligGoed geloven we in de kracht van circulaire economie en hergebruik van materialen. Door gebruikte werkkleding in te leveren via de Resource inzamelbox en te kiezen voor gerecyclede werkkleding, neemt u deel aan een duurzaam proces dat de impact op het milieu vermindert en de levensduur van materialen verlengt.