Word als bedrijf transparant over gebruik van materialen en de productie van uw bedrijfskleding

De kledingindustrie heeft een lange weg afgelegd als het gaat om het verantwoordelijk omgaan met materialen en productieprocessen. Het is een sector die bekend staat om zijn vervuilende en uitbuitende praktijken, maar er zijn nu steeds meer bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen door transparant te zijn over de materialen en productie van hun bedrijfskleding.

Bedrijfskleding is een belangrijk onderdeel van het imago van een bedrijf. Het geeft werknemers een gevoel van eenheid en het kan helpen om de merkidentiteit van een bedrijf te versterken.

Maar, bedrijfskleding kan ook een negatieve impact hebben op het milieu en de mensen die het maken. Het gebruik van synthetische materialen kan bijvoorbeeld leiden tot vervuiling van water en lucht, terwijl de productie van katoen vaak gepaard gaat met uitbuiting van arbeiders.

Om deze problemen aan te pakken, hebben veel bedrijven besloten om transparanter te zijn over de materialen en productieprocessen van hun bedrijfskleding. Dit betekent dat ze openlijk informatie verstrekken over waar hun materialen vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd, evenals informatie over de arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar hun kleding wordt gemaakt.

robust duurzame bedrijfskleding

Welke opties heeft u als bedrijf?

Bedrijven hebben verschillende opties voor duurzame bedrijfskleding, waaronder:

Biologisch katoen

Bedrijven kunnen kiezen voor bedrijfskleding gemaakt van biologisch katoen. Biologisch katoen wordt geteeld zonder gebruik van pesticiden en kunstmest, waardoor het milieuvriendelijker is. Welke impact katoen heeft op het milieu? Dat leest u via de link.

Gerecyclede materialen

Bedrijfskleding kan ook worden gemaakt van gerecyclede materialen, zoals gerecycled polyester of gerecycled nylon. Dit vermindert de vraag naar nieuwe materialen en vermindert de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd.

Duurzame stoffen

Bedrijfskleding kan ook worden gemaakt van duurzame stoffen. Deze stoffen hebben minder water en chemicaliƫn nodig tijdens de productie dan traditionele stoffen.

Hergebruik

Bedrijven kunnen ook bedrijfskleding hergebruiken in plaats van nieuwe kleding te kopen. Dit kan worden bereikt door het implementeren van een kledingruilprogramma of door het doneren van oude kleding aan liefdadigheidsinstellingen.

Duurzaambedrijfskleding.nl is een Nederlands initiatief die bedrijven helpt bij het vinden van duurzame bedrijfskleding. Op de website worden verschillende duurzame merken en producten gepresenteerd en wordt informatie gegeven over duurzame materialen en productieprocessen. Deze informatie kan bedrijven helpen bij het kiezen van duurzame bedrijfskleding en het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

 

Werk met betrouwbare duurzame partners – Robust Safety Wear uitgelicht

Het werken met Robust Safety Wear kan voor bedrijven interessant zijn vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Robust Safety Wear gebruikt namelijk lyocell als materiaal voor hun producten, wat een duurzame keuze is vanwege de ‘closed loop’ productie en de lange levensduur.

Lyocell is een cellulosevezel die wordt geproduceerd uit houtpulp. De productie van lyocell is relatief duurzaam, omdat het productieproces is ontworpen als een ‘closed loop’-systeem. Dit betekent dat bijna alle chemicaliĆ«n en water die worden gebruikt tijdens de productie worden gerecycled en hergebruikt, waardoor er minder afval wordt geproduceerd en er minder water wordt verspild. Bovendien is lyocell biologisch afbreekbaar en kan het worden gecomposteerd aan het einde van zijn levensduur.

Naast de duurzame productie heeft lyocell ook andere voordelen. Het is ademend, vochtabsorberend en voelt zacht aan op de huid, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik in bedrijfskleding waarin medewerkers comfortabel moeten kunnen werken.

Robust Safety Wear maakt gebruik van lyocell om bedrijfskleding te produceren die zowel duurzaam als comfortabel is.

Bekijk hier het Productieproces van Robust Safety Wear.

 

Robust Safetywear Logo bedrukt op stof

We werken o.a. samen met deze partners

Bekijk het op de pagina over onze productieprocessen. Hier lichten we onze partners toe:

We werken uitsluitend met duurzame partners. Wilt u ook bijdragen? Neem contact op met onze adviseurs.

Neem uw verantwoordelijkheid, samen met Duurzaambedrijfskleding.nl

Als bedrijf is het belangrijk om bewust om te gaan met de impact die de bedrijfsvoering heeft op het milieu en de samenleving. Duurzame bedrijfskleding is een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Door te werken met een duurzame partner zoals Robust Safety Wear via duurzaambedrijfskleding.nl, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijfskleding op een verantwoorde manier wordt geproduceerd en bedrukt. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van uw bedrijf, maar ook aan het welzijn en comfort van uw medewerkers. Door te kiezen voor duurzame bedrijfskleding draagt u als bedrijf bij aan een betere toekomst voor mens en milieu.