Partner uitgelicht: Circularity

Gezamenlijke visie op duurzaamheid

Om een breed assortiment met duurzame bedrijfskleding te kunnen presenteren, trekken we op met een aantal partners. Met deze partners delen we dezelfde visie op het gebied van duurzaamheid. We lichten graag onze partner die voorop loopt als het gaat om circulair produceren; Circularity.

Alle producten die via deze webshop worden verkocht, worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Dat is de gemene deler van alle partners van Wijngaarden VeiligGoed, waarvan we producten via deze webshop aanbieden.

Uiteraard is het per partner en product, vaak om praktische redenen zoals de borging van de veilige werking van het product, verschillend in welke mate het productieproces duurzaam is. Voor alle productieprocessen en een overzicht van onze partners verwijzen we u graag door naar deze overzichtspagina.

Circulair produceren

Circularity gaat heel ver als het gaat om duurzaamheid en circulariteit. Door volledig circulair te produceren, zijn de producten van Circularity met recht een uiterst duurzame keuze. Deze producent uit Etten-Leur maakt (boven)kleding van gebruikt textiel. Dit textiel is onder andere afkomstig uit de industrie en ziekenhuizen.

In veel gevallen wordt gebruikt textiel verbrand, maar Circularity gebruikt het als grondstof voor nieuwe bedrijfskleding. Hiermee wordt geen beroep gedaan op nieuw textiel, en daarmee op de katoenvelden.

Dit wordt er bespaard:

  • Er wordt geen gebruik gemaakt van nieuwe grondstoffen.
  • Er wordt door deze manier van produceren heel veel water bespaard.
  • Er wordt ook bespaard op olie, doordat er geen gebruik wordt gemaakt van nieuwe grondstoffen.
  • Per kilo kleding wordt er 2,5 kilo pesticiden bespaard.

Op bezoek bij Circularity

Recent brachten we met een aantal van onze klanten een bezoek aan Circularity, om met eigen ogen te zien hoe het productieproces wordt vormgegeven. Een verslag daarvan is te bekijken via onderstaande video.

Meer lezen over het productieproces en de duurzaamheidswinsten? Op deze pagina vindt u het productieproces van Circularity uitgebreid omschreven.