Duurzame materialen voor gezonde en comfortabele werkkleding

Welkom bij Duurzaambedrijfskleding.nl, dé webshop die ondernemers en organisaties helpt bij het realiseren van een duurzame bedrijfsvoering.

Wij begrijpen dat duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden. Daarom bieden wij bedrijfs- en werkkleding met een duurzame basis. In dit artikel ontdekt u hoe duurzame materialen kunnen bijdragen aan de gezondheid en het comfort van uw medewerkers.

Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van duurzame materialen in uw bedrijfskleding.

circulaire bedrijfskleding

Wat zijn de voordelen van duurzame materialen in bedrijfskleding?

Duurzame materialen spelen een cruciale rol bij het creëren van gezonde en comfortabele werkomgevingen voor medewerkers. In tegenstelling tot traditionele materialen, zoals synthetische stoffen en chemisch behandeld textiel, bieden duurzame materialen talloze voordelen die zowel het welzijn van werknemers als de algehele duurzaamheid van bedrijven ten goede komen.

Verbeterde luchtkwaliteit

Een van de belangrijkste voordelen is de verbeterde luchtkwaliteit. Duurzame materialen zijn vaak ademend en laten de lucht gemakkelijker circuleren, waardoor het risico op oververhitting en ongemak wordt verminderd.

Hypoallergeen en vrij van schadelijke chemicaliën

Bovendien zijn duurzame materialen veelal hypoallergeen en vrij van schadelijke chemicaliën, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met allergieën en gevoelige huidtypes.

Door te kiezen voor duurzame materialen in bedrijfskleding investeert u niet alleen in het comfort en de gezondheid van uw medewerkers, maar ook in een duurzame toekomst voor uw bedrijf en de planeet.

 

duurzame bedrijfskleding man

Duurzame beschermende kleding en ergonomisch ontwerp

Duurzame beschermende kleding met een ergonomisch ontwerp biedt essentiële voordelen voor werknemers die in veeleisende en risicovolle omgevingen werken. Naast het bieden van de nodige bescherming tegen fysieke en chemische gevaren, zijn duurzame materialen vaak lichtgewicht en flexibel, waardoor werknemers vrij kunnen bewegen zonder beperkingen.

Ergonomisch ontworpen kledingstukken passen zich aan de natuurlijke lichaamsbewegingen aan, waardoor de belasting op het lichaam wordt verminderd en het risico op blessures en werkgerelateerde aandoeningen wordt verkleind.

Bovendien zijn duurzame beschermende kledingstukken duurzaam en langdurig bruikbaar, waardoor de behoefte aan frequente vervanging wordt verminderd. Door te investeren in duurzame beschermende kleding met een ergonomisch ontwerp, zorgt u niet alleen voor de veiligheid van uw medewerkers, maar ook voor hun comfort en langdurige welzijn.

duurzame materialen in bedrijfskleding

Uitgelichte Partner: Circularity

Circularity is een belangrijke partner van Duurzaambedrijfskleding en staat bekend om hun duurzame en circulaire productieproces van kleding. Bij Circularity begint het productieproces met het verzamelen van kledingbatches uit diverse bronnen, zoals de industrie, ziekenhuizen en onverkochte artikelen van winkelketens. Deze batches worden zorgvuldig gesorteerd op kleur en samenstelling.

Logo Circularity

 

Vervolgens ondergaat elke batch een proces genaamd ‘strippen’, waarbij de stiksels en restkleuren worden verwijderd. De items zonder stiksels en restkleuren worden vervolgens vervezeld, wat resulteert in een baal pulp.

Van deze vezels worden garens gesponnen en vervolgens gebreid tot één doek. Het volledige proces verloopt geautomatiseerd, onder toezicht van deskundige medewerkers. Bij Circularity wordt er bij het verven van het doek geen water gebruikt, wat een uniek aspect is. In de meeste gevallen behoudt het doek de oorspronkelijke kleur, aangezien er vooraf al op kleur is geselecteerd.

Na het gereedkomen van het doek kunnen patronen worden uitgesneden, en het kledingstuk wordt volledig automatisch in elkaar gestikt op stiktafels. Het productieproces wordt afgesloten met het vouwen van de items, waarna de kleding klaar is voor transport.

Het productieproces van Circularity heeft talloze voordelen voor duurzaamheid en het milieu. Geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt, wat waterbesparing oplevert, aangezien het verbouwen van een kilo katoen ongeveer 17.000 liter water kost. Bovendien wordt er praktisch geen gebruik gemaakt van verf, waardoor nog meer water wordt bespaard. Door te werken met gebruikte grondstoffen, bespaart Circularity ook op olie, aangezien polyester van olie wordt gemaakt. Daarnaast voorkomt Circularity vervuiling door recycling in plaats van verbranding toe te passen, wat de CO2-uitstoot vermindert. Bovendien draagt het werken met gebruikte textiel bij aan de besparing van pesticiden die normaal gesproken worden gebruikt bij het bewerken van katoenvelden.

Circularity is toegewijd aan het leveren van duurzame en circulaire kledingproducten, en samen met Duurzaambedrijfskleding.nl streven ze naar een positieve impact op het milieu en een verantwoorde bedrijfsvoering.

T-Shirt zwart achterkant

>> Bekijk T-Shirt Zwart van Circularity

 

Gebruik maken van moderne en duurzame opties voor uw bedrijfskleding?

Bij Duurzaambedrijfskleding.nl begrijpen we het belang van moderne en duurzame opties voor bedrijfskleding. Met partners zoals Circularity streven we ernaar om hoogwaardige bedrijfs- en werkkleding aan te bieden die niet alleen voldoet aan de behoeften van uw medewerkers, maar ook aan de eisen van duurzaamheid en circulariteit.

Door gebruik te maken van innovatieve productiemethoden en duurzame materialen dragen we bij aan een gezonde werkomgeving, het welzijn van uw medewerkers en een positieve impact op het milieu.

Kies voor moderne en duurzame opties voor uw bedrijfskleding en maak een bewuste stap richting een duurzame bedrijfsvoering.

Ontdek vandaag nog ons uitgebreide assortiment duurzame werkkleding en investeer in de toekomst van uw bedrijf.