Duurzaam werk T-shirt

Ontdek ons aanbod duurzame werk T-shirts

Bent u op zoek naar duurzame bedrijfskleding, specifiek naar een duurzaam werk T-shirt? Bij duurzaambedrijfskleding.nl, onderdeel van Wijngaarden VeiligGoed, hebben we een breed assortiment aan duurzame T-shirts.

Onze T-shirts zijn van het merk Circularity, dat bekend staat om zijn milieuvriendelijke productieproces en hoogwaardige kwaliteit. Op deze pagina vertellen we meer over het productieproces van Circularity en de voordelen van het kiezen voor duurzame bedrijfskleding.

Kleuren en maten werk T-shirts op duurzaambedrijfskleding.nl

De T-shirts op DuurzaamBedrijfskleding.nl zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder:

Ze zijn beschikbaar in een breed scala aan maten, variërend van XS tot XXXXL. Naast T-shirts bieden we ook sweaters en polo’s van het merk Circularity aan.

Het unieke productieproces van onze werk T-shirts producent

Het productieproces begint met het verzamelen van batches kleding. Deze kleding kan afkomstig zijn uit verschillende bronnen, zoals de industrie en ziekenhuizen. 

Deze batches worden zorgvuldig gesorteerd op kleur en samenstelling, waardoor een efficiënt recyclingsysteem wordt gecreëerd.

Van batches tot doek

Vervolgens ondergaan de batches een stripproces, waarbij alle stiksels en restkleuren worden verwijderd. De kledingstukken zonder stiksels en restkleuren worden vervezeld met behulp van een speciale vezelmachine. Deze machine zet de kledingbatch om in een bal pulp, die vervolgens verder kan worden verwerkt.

Van de vezels die uit het vervezelingsproces voortkomen, worden garen gesponnen. Deze garen worden vervolgens gebreid tot één doek. Het gehele proces is volledig geautomatiseerd, maar onder het toezicht van medewerkers om ervoor te zorgen dat de kwaliteit consistent blijft.

In de meeste gevallen wordt het doek niet geverfd, maar behoudt het de oorspronkelijke kleur. Door vooraf al te selecteren op kleur tijdens het sorteerproces, kan het verven van het doek worden vermeden.

Dit is een belangrijk aspect van duurzaamheid, omdat het gebruik van water bij het verven van stoffen aanzienlijke hoeveelheden water kan verbruiken. Circularity bespaart water door te kiezen voor niet-geverfde kledingstukken, waardoor het milieuvriendelijker wordt.

Nadat het doek gereed is, kunnen patronen worden uitgesneden om het kledingstuk, het duurzame werk T-shirt, vorm te geven. De patronen worden vervolgens aan elkaar gestikt op stiktafels. Na het stikken worden de duurzame werk T-shirts items gevouwen en klaargemaakt voor transport.

Werk T-shirt

Duurzaamheidswinst

Het productieproces van Circularity biedt tal van voordelen op het gebied van duurzaamheid:

  • Geen nieuwe grondstoffen: Bij Circularity wordt er geen gebruik gemaakt van nieuwe grondstoffen voor het produceren van kleding. In plaats daarvan wordt er gewerkt met gebruikte textielbatches, afkomstig uit verschillende bronnen.
  • Waterbesparing: Het verbouwen van een kilo katoen vereist ongeveer 17.000 liter water. Door te kiezen voor Circularity’s recyclingproces, waarbij gebruikte kleding wordt verzameld en gerecycled, wordt er geen aanspraak gemaakt op deze enorme hoeveelheden water. Bovendien worden de kledingstukken meestal niet geverfd, waardoor er nog meer water wordt bespaard.
  • Besparing van olie: Polyester, een veelgebruikt materiaal in kleding, wordt normaal gesproken gemaakt van olie. Circularity bespaart op olie door uitsluitend te werken met gebruikte grondstoffen.
  • Vermijden van vervuiling: Oude kledingstukken worden vaak verbrand, wat resulteert in de uitstoot van schadelijke stoffen, waaronder CO₂. Voor elke kilo verbrande kleding komt ongeveer 5,3 kilo CO2 vrij.
  • Vermindering van pesticiden: Katoenvelden worden vaak behandeld met pesticiden om de gewassen te beschermen tegen plagen. Door geen gebruik te maken van nieuw textiel, bespaart Circularity ongeveer 2,5 kilo pesticiden per kilo gerecycled textiel.

De T-shirts van Circularity zijn van hoogstaande kwaliteit. Het productieproces zorgt ervoor dat de gerecyclede materialen worden omgezet in hoogwaardige stoffen die comfortabel, duurzaam en langdurig te dragen zijn. Dit betekent dat uw medewerkers kunnen rekenen op kleding die lang meegaat en bestand is tegen intensief gebruik.

Uw werk T-shirts laten bedrukken? Ook dat doen we op een duurzame manier. Meer daarover is te lezen op de pagina ‘duurzaam bedrukken’.

Werk T-shirt

Duurzame bedrijfskleding is meer dan trend

Het is belangrijk om te benadrukken dat duurzaamheid geen trend is, maar een essentieel aspect van verantwoord ondernemen. Steeds meer bedrijven en consumenten zijn zich bewust van de impact van hun keuzes en willen bijdragen aan een duurzamere wereld.

Benieuwd wat u met uw bestelling bespaard op het milieu? Vul het formulier op de pagina ‘besparing’. We nemen vervolgens contact met u op.

Neem contact met ons op

Meer weten? Heeft u specifieke wensen of mist u iets in ons aanbod? Neem gerust contact met ons op. U kunt een bericht achterlaten via het contactformulier op de contactpagina. Of ons bellen via: +31 184 43 44 55.