Werkkleding gemaakt in Nederland

Drie redenen om te kiezen voor werkkleding gemaakt in Nederland

Werkkleding is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van veel bedrijven. Niet alleen biedt het bescherming aan werknemers, maar het kan ook bijdragen aan een professionele uitstraling en het versterken van de merkidentiteit. 

Op deze website, onderdeel van Wijngaarden VeiligGoed, kunt u terecht voor duurzame werkkleding van Nederlandse makelij.

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker maatschappelijk thema. Daarom bieden we een breed scala aan duurzame bedrijfskleding, waarvan een groot deel in Nederland wordt geproduceerd.

Een aantal voorbeelden van Nederlandse merken die duurzame werkkleding produceren zijn:

  • Circularity
  • Tricorp

Circularity

Circularity is een merk dat zich richt op circulaire bedrijfskleding. Ze gebruiken gerecyclede materialen en streven naar een gesloten kringloop, waarin kleding aan het einde van de levensduur weer volledig kan worden gerecycled.

Tricorp

Tricorp is een merk dat al meer dan 25 jaar werkkleding produceert. Ze hebben een breed assortiment aan duurzame kleding, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van biologisch katoen.

Wijngaarden VeiligGoed is leverancier van deze en andere merken die duurzame werkkleding produceren. Bij duurzaambedrijfskleding.nl kunt u terecht voor deskundig advies en een breed scala aan duurzame bedrijfskleding van Nederlandse makelij.

Werkkleding gemaakt in Nederland

Redenen om te kiezen voor werkkleding gemaakt in Nederland

Er zijn verschillende voordelen aan het kiezen voor werkkleding die in Nederland wordt gemaakt, zoals:

  • Kwaliteit
  • Veiligheid
  • Duurzaamheid

Kwaliteit

Nederlandse werkkleding staat bekend om de hoge kwaliteit. Door te kiezen voor werkkleding die in Nederland wordt gemaakt, bent u er zeker van zijn dat de kleding van goede kwaliteit is, lang meegaat en bestand is tegen zware werkomstandigheden.

Veiligheid

Werkkleding die in Nederland wordt geproduceerd, voldoet aan de strenge Europese veiligheidsnormen. Dit betekent dat de kleding bescherming biedt tegen mogelijke gevaren op de werkvloer, zoals hitte, vuur, chemische stoffen, elektriciteit en impact.

Duurzaamheid

Nederlandse fabrikanten van werkkleding hechten veel waarde aan duurzaamheid en proberen hun impact op het milieu te verminderen. Op deze webshop hebben we een specifiek aanbod werkkleding geselecteerd die duurzaam geproduceerd is. Een groot aantal van de producten op deze webshop is daarbij van Nederlandse bodem.

Transparant over productie

We hechten veel waarde aan transparantie. Op die manier zeggen we niet alleen duurzame bedrijfskleding te verkopen, maar tonen we dat ook aan door de productieprocessen van onze partners te belichten.

Voor elke producten waarvan we kleding via deze webshop aanbieden, hebben we het productieproces uitgewerkt. Voor een overzicht van alle producten verwijzen we u door naar deze pagina. Wanneer u doorklikt op een producten, leest u meer informatie over het productieproces en waar (in Nederland) deze producent van werkkleding gevestigd is.

Werkkleding gemaakt in Nederland

Waarom bedrijven steeds vaker kiezen voor duurzame bedrijfskleding

We zien de vraag naar duurzame bedrijfskleding steeds groter worden. We onderscheiden op hoofdlijnen drie redenen voor deze groeiende vraag:

  • Verminderde impact op het milieu;
  • Hogere kwaliteit en duurzaamheid;
  • Reputatie.

Verminderde impact op het milieu

Duurzame kleding wordt gemaakt van duurzame materialen en geproduceerd met minimale impact op het milieu. Hierdoor wordt de hoeveelheid afval en schadelijke stoffen die in de natuur worden gestort, verminderd. 

Ook wordt er minder gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen bij de productie van duurzame kleding, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot.

Hogere kwaliteit en duurzaamheid

Duurzame kleding is vaak van hogere kwaliteit en gaat langer mee. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen en omdat de kledingstukken onder betere omstandigheden worden geproduceerd. Hierdoor hoeven bedrijven minder vaak nieuwe kleding aan te schaffen, wat kosten bespaart en bijdraagt aan een duurzamere bedrijfsvoering.

Verbeterde reputatie

Steeds meer consumenten en bedrijven hechten waarde aan duurzaamheid en willen hun ecologische voetafdruk verkleinen. Bedrijven die investeren in duurzame kleding kunnen hun reputatie verbeteren en zich onderscheiden van de concurrentie.

Werkkleding gemaakt in Nederland

Ontdek het aanbod van duurzaambedrijfskleding.nl

Als u als bedrijf op zoek bent naar duurzame bedrijfskleding, dan is duurzaambedrijfskleding.nl dé website voor u. U vindt op deze website een divers aanbod van duurzame kleding, variërend van shirts tot overalls en schoenen. Het is uiteraard mogelijk om de kledingstukken te laten bedrukken met uw bedrijfslogo of tekst.

Inzicht in besparing op het milieu per bestelling

Het is mogelijk om de impact van uw bestelling op het milieu te laten berekenen. Voor meer informatie over deze mogelijkheid verwijzen we u graag door naar deze pagina.