Duurzame kleding bedrukken

Duurzaamheid als integraal onderdeel van de bedrijfsidentiteit

Duurzaam bedrukken van bedrijfskleding is onderdeel geworden van de inspanningen van veel bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verminderen.

Het streven naar duurzaamheid strekt zich uit tot alle aspecten van het bedrijf, inclusief de bedrijfskleding. Bij Wijngaarden VeiligGoed begrijpen we deze uitdaging en bieden we duurzame oplossingen voor het bedrukken van bedrijfskleding.

Traditioneel bedrukken vs. duurzaam bedrukken van bedrijfskleding

Het traditionele proces van bedrukken van bedrijfskleding maakt gebruik van inkt op basis van oplosmiddelen. Deze inkt bevat vaak schadelijke stoffen die belastend zijn voor het milieu. Bovendien gaat het bedrukken van kleding ook gepaard met een aanzienlijk verbruik van energie en water.

Om een duurzamere benadering te bieden, wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van duurzame inkt op waterbasis die geen schadelijke stoffen bevat. Door middel van een digitaal proces wordt deze inkt aangebracht op de bedrijfskleding.

Duurzaam bedrukken van bedrijfskleding door Wijngaarden VeiligGoed

Bij Wijngaarden VeiligGoed wordt gebruik gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke emblemen. Onze bedrukking wordt uitgevoerd door een organisatie die het OEKO-TEX-100-certificaat, het REACH-certificaat en de ISO 9001- en ISO 14001-certificering heeft behaald.

Verlenging van de levensduur

Op het gebied van het verlengen van de levensduur van kleding en het verminderen van kledingverbruik valt momenteel veel te winnen. Dit begint met het kiezen van kwalitatief hoogwaardige producten die geschikt zijn voor de uitgevoerde activiteiten, wat een positieve invloed heeft op de levensduur.

Daarnaast hanteren we actief kledingbeheer volgens het ‘nieuw-voor-oud’-principe, waarbij het PRO-account een belangrijke tool is. Dit betekent dat nieuwe kleding pas wordt verstrekt nadat oude kleding is afgekeurd of ingeleverd voor recycling. Hierdoor wordt de milieubelasting verminderd en kunnen onze klanten tevens kosten besparen.

Met behulp van het PRO-account kunnen we bijvoorbeeld de levensduur van kleding en het verbruik per medewerker bijhouden, evenals de impact op het milieu, zoals de besparing in liters water en kilogrammen CO2. Op deze manier kunnen we gericht streven naar een verminderd kledingverbruik.

Duurzame kleding bedrukken

Duurzame bedrijfskleding

Bij Wijngaarden VeiligGoed nemen we duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus. Naast het bieden van duurzaam bedrukken van bedrijfskleding, leveren we vooral ook duurzame bedrijfskleding zelf.

We werken daarvoor samen met verschillende leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en zich inzetten voor het verminderen van de negatieve impact op het milieu. Een overzicht van deze partners is te vinden op deze pagina.

Onze uitgebreide assortiment aan duurzame bedrijfskleding en accessoires hebben we ondergebracht op deze webshop; duurzaambedrijfskleding.nl. Omdat we begrijpen dat bedrijven niet alleen op zoek zijn naar milieuvriendelijke bedrukking, maar ook naar kleding die geproduceerd is met aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit.

De producten op deze webshop worden geproduceerd met behulp van duurzame materialen en productiemethoden, zoals biologisch katoen, gerecycled polyester en waterbesparende technieken.

We geloven dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van kwaliteit en functionaliteit. Daarom bieden we bedrijfskleding die niet alleen duurzaam is, maar ook comfortabel, slijtvast en geschikt voor intensief gebruik.

Ontbreken er producten waar u naar op zoek bent? Laat het ons weten!

Resource inzamelbox

In deze webshop vindt u onder meer ook de resource inzamelbox van onze leverancier GAIA. GAIA circulair B.V. richt zich op de herwinning van grondstoffen. Dat doet GAIA door het praktisch helpen invullen van circulaire systemen, onder andere via het aanbieden van retourlogistiek, de ontmanteling van producten en het invulling geven aan de verdere recycling van de gesorteerde en ontmantelde materialen.

Door middel van de resource inzamelbox kunt u gebruike werkkleding retourneren, die vervolgens weer wordt gebruikt voor het maken van nieuwe producten.