Waar moet duurzame kleding aan voldoen?

Ontdek de vijf aspecten

Duurzame kleding is kleding die op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier is geproduceerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de impact op mens, dier en milieu. Maar waaraan moet duurzame kleding voldoen om echt als duurzaam bestempeld te kunnen worden? Op deze pagina werken we een aantal belangrijke aspecten uit.

Duurzame kleding is gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecyclede stoffen. Het resultaat is kleding die niet alleen mooi is en comfortabel zit, maar ook bijdraagt aan een betere wereld. Wanneer er aan onderstaande aspecten wordt voldaan, spreken we van ‘duurzame kleding’.

Aspecten waaraan duurzame kleding moet voldoen

  • Milieuvriendelijke productie;
  • Maatschappelijk verantwoord;
  • Duurzaam materiaal;
  • Transparantie over het productieproces;
  • Lange levensduur.

Milieuvriendelijke productie

Duurzame kleding moet op een manier zijn geproduceerd die de impact op het milieu minimaliseert. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van milieuvriendelijke materialen, zoals gerecyclede stoffen. Maar ook door zorg te dragen voor een energie-efficiënte productie.

Maatschappelijk verantwoord

De arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar de kleding is geproduceerd, moeten aan hoge ethische normen voldoen. Er moet bijvoorbeeld worden gezorgd voor goede arbeidsomstandigheden en een eerlijk salaris voor de medewerkers.

Duurzaam materiaal

Duurzame kleding moet van duurzame materialen zijn gemaakt die biologisch afbreekbaar zijn of gerecycled kunnen worden. Hierdoor wordt voorkomen dat de kleding een negatieve impact heeft op het milieu na gebruik.

Transparantie over het productieproces

Het bedrijf achter de duurzame kleding moet transparant zijn over de manier waarop de kleding is geproduceerd en de materialen die zijn gebruikt. Hierdoor kunnen consumenten een weloverwogen keuze maken en zich ervan verzekeren dat de kleding daadwerkelijk duurzaam is.

Meer weten over de productieprocessen van onze fabrikanten? Neem dan een kijkje op deze overzichtspagina.

Lange levensduur

Duurzame kleding moet van goede kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben, zodat het niet snel vervangen hoeft te worden. Hierdoor wordt de impact op het milieu verminderd en wordt de levenscyclus van de kleding verlengd.

Populariteit duurzame kleding

De maatschappelijke betrokkenheid op het onderwerp ‘duurzaamheid’ groeit snel. Wij zien dat terug in de vraag naar en de populariteit van duurzame bedrijfskleding. Verschillende aspecten zijn belangrijk voor de toenemende populariteit van duurzame kleding. We lichten er aantal belangrijke aspecten uit:

  • Verantwoordelijkheidsgevoel;
  • Kwaliteit;
  • Modieus;
  • Groeiend aanbod.

Verantwoordelijkheidsgevoel

Steeds meer mensen worden zich bewust van de impact die de kledingindustrie heeft op mens, dier en milieu. Ze zoeken daarom naar alternatieven die beter aansluiten bij hun waarden.

Kwaliteit

Duurzame kleding is vaak van hoge kwaliteit, omdat het is gemaakt van duurzame materialen en onder ethische omstandigheden is geproduceerd. Hierdoor heeft het een langere levensduur en is het meer waardevast dan reguliere kleding.

De kwaliteit uit zich ook in het draagcomfort. Want ook op dat vlak doet duurzame (bedrijfs)kleding niets onder ten opzichte van reguliere kleding. En dat is heel belangrijk. Want kleding zal alleen worden gedragen wanneer het draagcomfort optimaal is.

Modieus

Duurzame kleding is niet langer beperkt tot saaie en functionele kleding. Steeds meer merken ontwerpen en produceren duurzame kleding die trendy is qua look-and-feel.

Groeiend aanbod

Het aanbod van duurzame (bedrijfs)kleding is sterk toegenomen, waardoor het steeds makkelijker is om duurzame kleding te vinden en te kopen. Dit maakt het voor steeds meer mensen mogelijk om duurzame keuzes te maken.

Duurzame kleding voor bedrijven bestellen

Gelukkig kiezen ook steeds meer bedrijven voor duurzame kleding. Specifiek voor deze groep afnemers van duurzame bedrijfskleding is deze webshop opgezet. Duurzaambedrijfskleding.nl is onderdeel van Wijngaarden VeiligGoed, één van de grootste leveranciers van persoonlijke beschermingsmiddelen in Nederland.

Duurzame werkkleding bestellen

Wijngaarden VeiligGoed heeft in de achterliggende jaren de vraag vanuit de zakelijke markt naar een duurzaam alternatief op het gebied van werkkleding gestaag zien toenemen. Om die reden is deze webshop opgezet. Zakelijke bezoekers kunnen eenvoudig het aanbod duurzame bedrijfskleding bekijken en bestellen.

Omdat we hechten aan transparantie hebben we per producent het productieproces uitgewerkt. Zo weet u precies hoe duurzaam de producten in deze webshop worden geproduceerd.

Benieuwd wat u met uw bestelling bespaart? Vul het formulier in op deze pagina, dan gaan we met de berekening aan de slag en nemen we daarna contact met u op.

Het assortiment in deze webshop is breed, van shirts en polo’s tot werkbroeken en overalls. Heeft u een specifieke wens? Neem contact met ons op. Vanuit onze brede netwerk kijken we dan wat we voor u kunnen betekenen.