Bedrijfskleding recyclen

Duurzaam en verantwoord

Bedrijfskleding is een belangrijk onderdeel van de uitstraling van een bedrijf. Maar heeft in veel gevallen ook als functie om de veiligheid van medewerkers te bevorderen. Bedrijfskleding wordt meestal op maat gemaakt en met zorg geselecteerd. Maar wat als deze kleding niet meer gedragen kan worden?

In veel gevallen belandt het in de afvalbak, wat een verspilling is van grondstoffen en schadelijk voor het milieu. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om bedrijfskleding te recyclen en op die manier bij te dragen aan een duurzamere wereld. Op deze pagina gaan we dieper in op dit onderwerp.

Het belang van bedrijfskleding recyclen

Het recyclen van bedrijfskleding is een belangrijk aspect van duurzaam ondernemen. Door oude bedrijfskleding te recyclen, worden grondstoffen bespaard en wordt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen verminderd. Bovendien draagt het bij aan een circulaire economie, waarin afval niet meer bestaat en alle materialen worden hergebruikt.

Een adviseur van Wijngaarden VeiligGoed spreken over de mogelijkheden van het recyclen van bedrijfskleding? Bel +31 184 43 44 55 of mail info@veiliggoed.nl.

Verschillende manieren van bedrijfskleding recyclen

Er zijn verschillende manieren om bedrijfskleding te recyclen:

  • Vervezelen
  • Upcycling
  • Hergebruiken

Vervezelen

Een veelvoorkomende methode is het vervezelen van de stof, waarbij de kleding wordt vermalen tot vezels die kunnen worden gebruikt als grondstof voor nieuwe kleding. Deze vezels worden vaak vermengd met andere materialen, zoals gerecyclede plastic flessen, om nieuwe, duurzame stoffen te creëren.

Upcycling

Een andere manier van recycling is upcycling, waarbij oude kleding wordt omgezet in nieuwe kledingstukken met een andere functie of stijl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van tassen of kussens van oude bedrijfskleding.

Hergebruiken

Recycling kan ook worden gecombineerd met het hergebruiken van de kledingstukken zelf. Zo kan bedrijfskleding die niet meer geschikt is voor de werkomgeving worden gedoneerd aan goede doelen of organisaties die het opnieuw kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als isolatiemateriaal of voor de productie van dekens.

Bedrijfskleding recyclen

Resource inzamel Box

Op duurzaambedrijfskleding.nl bieden wij de Resource inzamel Box aan, een handige en duurzame manier om oude bedrijfskleding te recyclen. Deze box kan worden gebruikt om oude bedrijfskleding in te zamelen, die vervolgens wordt verwerkt tot nieuwe materialen. Het is een ideale oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een eenvoudige en milieuvriendelijke manier om hun bedrijfskleding te recyclen.

GAIA Circulair

De Resource inzamel Box is beschikbaar via onze partner GAIA Circulair.

GAIA is een bedrijf dat zich richt op het verduurzamen van de textielindustrie en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van circulaire oplossingen voor bedrijfskleding. Hierbij wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen en wordt er gestreefd naar een gesloten kringloop van grondstoffen.

Een belangrijk onderdeel van de werkwijze van GAIA is het hergebruik van textiel. Dit gebeurt door de kleding te recyclen of door oude kledingstukken te upcyclen tot nieuwe items. Zo wordt er minder textiel verspild en wordt er meer gebruik gemaakt van bestaande materialen. 

Het doel van GAIA is om bedrijfskleding circulair te maken. Dit betekent dat er geen afval meer wordt geproduceerd en dat alle materialen hergebruikt worden. 

Resource inzamelbox bestellen via duurzaambedrijfskleding.nl

Door de Resource inzamel Box te bestellen via duurzaambedrijfskleding.nl, kunt u gemakkelijk uw oude bedrijfskleding recyclen en bijdragen aan een duurzame bedrijfsvoering.

Na het plaatsen van uw bestelling wordt de Resource inzamel Box bij u afgeleverd. Vervolgens kunt u de box vullen met uw oude bedrijfskleding en deze retourneren naar GAIA Circulair.

Bedrijfskleding recyclen

Duurzame bedrijfskleding

Duurzaambedrijfskleding.nl is dé website voor bedrijven die op zoek zijn naar duurzame oplossingen voor hun bedrijfskleding. We bieden een uitgebreid assortiment aan duurzame bedrijfskleding, onder meer gemaakt van gerecyclede materialen.

Ons aanbod varieert van polo’s tot overalls en schoenen. Mist u een product in deze webshop? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee over de mogelijkheden.