Duurzame werkkleding

een stap naar een duurzame toekomst

In onze moderne maatschappij staat duurzaamheid steeds hoger op de agenda. Steeds meer bedrijven zetten zich in voor duurzame productie, en ook in de kledingindustrie wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Maar wat betekent duurzaamheid eigenlijk als het gaat om werkkleding?

Duurzame werkkleding gaat verder dan alleen het gebruik van duurzame materialen. Het gaat ook om de manier waarop de kleding geproduceerd wordt, het transport ervan en de manier waarop de kleding wordt gebruikt en gerecycled.

Productie van duurzame werkkleding

Als leverancier van duurzame bedrijfskleding vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Wij willen niet alleen de beste kwaliteit leveren, maar ook op een maatschappelijk verantwoorde manier omgaan met het milieu.

Als leverancier vinden we een aantal zaken belangrijk:

  • Gebruik van duurzame materialen
  • Productieproces
  • Recyclen

Gebruik van duurzame materialen

Een belangrijk onderdeel van de productie van duurzame werkkleding is het gebruik van duurzame materialen. Wij kiezen daarom voor materialen die zoveel mogelijk biologisch afbreekbaar zijn en/of gerecycled kunnen worden. Dit betekent dat we gebruik maken van materialen als biologisch katoen, gerecycled polyester en Tencel. Deze materialen zijn overigens niet alleen beter voor het milieu, maar vaak ook comfortabeler om te dragen.

Productieproces

Maar duurzaamheid gaat verder dan alleen de materialen. Ook de manier waarop de kleding geproduceerd wordt is van groot belang. Bij Wijngaarden VeiligGoed werken we daarom samen met fabrikanten die zich inzetten voor een duurzame productie

Recyclen

Ook na het gebruik van de kleding is duurzaamheid van groot belang. Wij bieden onze klanten daarom de mogelijkheid om de kleding te laten recyclen. Daarvoor verwijzen we graag door naar het artikel in deze webshop ‘Resource inzamelbox’ van het merk GAIA.

GAIA

GAIA is bij uitstek het bedrijf dat recyclen makkelijk en overzichtelijk maakt. Gaia richt zich op de herwinning van grondstoffen en doet dit concreet door het aanbieden van retourlogistiek, de ontmanteling van producten en invulling geven aan de verdere recycling van de gesorteerde en ontmantelde materialen. Het inzamelen van uw gebruikte kleding wordt makkelijk gemaakt met behulp van resourceboxen.

Duurzame werkkleding

Waarom kiezen voor duurzame werkkleding?

Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor duurzame werkkleding? Allereerst draag je op deze manier bij aan een duurzame toekomst. Door te kiezen voor duurzame materialen en een duurzame productie, zorg je ervoor dat er minder belasting wordt gelegd op het milieu.

Bovendien zijn duurzame materialen vaak van betere kwaliteit en gaan ze langer mee. Dit betekent dat je minder snel nieuwe kleding hoeft aan te schaffen en dat je op de lange termijn kosten bespaart.

Transparant over de productieprocessen

Bij Wijngaarden VeiligGoed vinden we het belangrijk om transparant te zijn over ons aanbod duurzame werkkleding. We willen onze klanten graag laten zien dat we ons inzetten voor een duurzame productie en dat we samenwerken met leveranciers die dezelfde visie delen. Daarom hebben we op onze webshop een pagina gewijd aan onze duurzame partners.

Op deze pagina beschrijven we de productieprocessen van onze duurzame leveranciers. We laten zien welke materialen er worden gebruikt en welke stappen er worden genomen om de kleding op een duurzame manier te produceren.

Hoe duurzaam is jouw aankoop?

Op onze website hebben we een pagina gewijd aan de besparing die onze duurzame werkkleding kan opleveren. Door het invullen van een aantal gegevens, zoals het aantal bestelde kledingstukken en het type materiaal, kunnen onze klanten berekenen hoeveel CO2-uitstoot, water en energie ze besparen.

Duurzame werkkleding

Aanbod duurzame werkkleding op duurzaambedrijfskleding.nl

Op duurzaambedrijfskleding.nl bieden we een breed assortiment aan duurzame werkkleding. We geloven dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van functionaliteit en comfort, en daarom bieden we kledingstukken aan die zowel duurzaam als praktisch zijn.

Zo kunnen klanten bij ons onder andere terecht voor duurzame jassen, polo’s, overalls en schoenen. Deze kledingstukken zijn gemaakt van duurzame materialen. Onze leveranciers voldoen aan hoge duurzaamheidsstandaarden en zijn gecertificeerd volgens verschillende keurmerken.

We vinden het belangrijk dat onze klanten kunnen kiezen uit een divers aanbod aan duurzame werkkleding, zodat er voor elke behoefte een geschikt kledingstuk te vinden is. Of het nu gaat om werkschoenen met een hoog draagcomfort of een duurzame jas die bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Met ons assortiment duurzame werkkleding willen we onze klanten helpen om een bewuste keuze te maken voor duurzame kleding die past bij hun behoeften. Neem gerust contact met ons op als er vragen zijn of als er specifieke wensen zijn voor duurzame werkkleding.