GAIA circulair

Produceert

Recyclingsproces

GAIA circulair B.V. richt zich op de herwinning van grondstoffen. Dat doet GAIA door het praktisch helpen invullen van circulaire systemen, onder andere via het aanbieden van retourlogistiek, de ontmanteling van producten en het invulling geven aan de verdere recycling van de gesorteerde en ontmantelde materialen. GAIA staat voor circulaire duurzame systemen en concepten en daarmee voor de toekomstige borging van onze grondstoffen!

Ontdekken, ontwikkelen, operationaliseren

GAIA zorgt ervoor dat producten worden teruggehaald en gerecycled. Het gaat hierbij om nieuw ontwikkelde, circulaire, maar ook bestaande, niet-circulaire producten. Bij deze laatste categorie wordt erop gelet dat ze voldoen aan kwaliteitscriteria om weer in een volgende gebruiksfase te kunnen worden ingezet. Op deze manier wordt de transitie gemaakt naar een circulaire economie, stap voor stap. Wel is het belangrijk dat de klant een wezenlijke bijdrage levert aan het circulair maken van producten.

Dit geldt niet alleen voor werkkleding, veiligheidsschoenen, en overige persoonlijke beschermingsmiddelen, ook past GAIA haar concept toe op kantoorartikelen. GAIA haalt op, sorteert, ontmantelt en maakt zoveel als mogelijk weer nieuwe grondstoffen en/of producten. Voor circulaire producten voor 100%, voor niet-circulaire producten voor ruim 80%. Want: elke stap beter dan storten of verbranden is een stap in de goede richting.

Circulaire economie

Een circulaire economie is een economie waarin geen grondstoffen verloren gaan en geen afval ontstaat. Waarin producten zodanig worden ontworpen dat grondstoffen of componenten beschikbaar blijven voor een volgende gebruiksfase, zónder schadelijke effecten naar mens en milieu. Waarin waarde en kwaliteit behouden blijven.

Nieuwe producten

Van werkkleding worden producten zoals tassen gemaakt, maar ook wordt het doek vervezeld om er voor een deel nieuw garen en doek van te maken. Het leder van werkschoenen kent een nieuwe toepassing in onder andere de automotive. Indien gewenst kunnen zelfs producten specifiek voor uw bedrijf gemaakt worden! GAIA werkt hierin samen met een aantal partnerbedrijven.

Vertrouwelijk
Omdat op veel van uw producten een logo is bevestigd, worden ze allemaal als vertrouwelijk materiaal behandeld, zodat geen logo’s opnieuw op de markt verschijnen.

Producten

Ontdek de producten van GAIA circulair

GAIA circulair