EMMA

Produceert

Productieproces

De afgelopen jaren heeft EMMA hard gewerkt aan de ontwikkeling van veiligheidsschoenen die niet alleen nóg veiliger zijn, maar ook circulair. Met succes! Emma is erin geslaagd de eerste circulaire veiligheidsschoenen ter wereld te ontwikkelen. Dat wil zeggen dat er zoveel mogelijk milieuvriendelijke materialen gekozen worden met een langere gebruiksduur, dat de materialen gerecycled zijn en dat alle grondstoffen worden hergebruikt in een volgende gebruikstoepassing. Bijvoorbeeld in meubels, isolatiematerialen én, hopelijk in de toekomst, in nieuwe veiligheidsschoenen. Bovendien worden reststromen uit eigen productie zoveel mogelijk hergebruikt. De leerresten in de productie van de schacht worden verwerkt in mest en de reststromen van de zolenproductie wordt verwerkt in isolatiemateriaal. Bovendien werkt EMMA continu aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de gehele productieketen. En daarnaast wordt er bij elk paar schoenen een kwartier aan productie besteed door een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Veiligheid eerst, wat de toekomst ook brengt

EMMA Safety Footwear loopt al 90 jaar voorop in de ontwikkeling van veiligheidsschoenen. Nu de wereld sneller verandert dan ooit, heeft EMMA de organisatie daarop aangepast. Dit stelt EMMA in staat om vandaag al oplossingen te brengen voor de werkomstandigheden van morgen. Wat de toekomst ook brengt, zij zorgen ervoor dat u en uw collega’s er veilig en comfortabel in rond kunnen lopen. Duurzamer en steeds meer samen met de gebruikers. Altijd op zoek naar meerwaarde.

Alle materialen zijn gekozen om hun lange gebruiksduur en veiligheid voor het milieu. Voor elk materiaal is een volgende gebruikstoepassing bepaald. Zo versterken veiligheid en duurzaamheid elkaar op weg naar een steeds weer betere veiligheidsschoen.

Polyurethaan
Polyurethaan was altijd de grootste bron van afval binnen EMMA’s eigen fabriek. Sinds 2019 worden alle reststromen (voornamelijk snijresten) ingezameld en verwerkt tot isolatiemateriaal.

Verpakkingen
EMMA streeft naar zo min mogelijk verpakkingen. Zo wordt plastic vermeden in de verpakkingen van EMMA, wordt afval gescheiden en worden de schoenendozen gemaakt van een mix van FSC en al gerecycled materiaal.

Repair
EMMA repareert ongeveer 490 paar schoenen per jaar. Dit zijn retourparen van klanten.

Watergedragen lijmen
EMMA maakt grotendeels gebruik van watergedragen lijmen.

Benieuwd naar de producten van Emma? Neem contact op met onze adviseurs, zij vertellen u graag meer.

Producten

Ontdek de producten van EMMA

Logo Emma shoes