Tricorp

Produceert ,

Productieproces

Tricorp committeert zich als bedrijf aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit wil zeggen dat Tricorp in de gehele productieketen zorgt voor het verminderen van haar impact op het milieu en oog heeft voor de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden waarin de werknemers in de keten hun werk doen. Dit is een opdracht voor Tricorp zelf, waar elke dag aan wordt gewerkt en steeds meer verbeteringen in worden gerealiseerd. Want duurzame bedrijfskleding heeft de toekomst! Werkkleding met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk, maar wel comfortabel, veilig en mooi.

Rewear pakket: een volledig duurzaam en circulair kledingpakket

REWEAR is Tricorp’s eerste circulaire (D1) kledingpakket. Deze lijn is gebaseerd op een aantal topartikelen uit de standaard collectie. Het doek is gemaakt van gerecycled polyester of een mix van gerecycled polyester en biologisch katoen.

De doelstelling van REWEAR was: Reduce, Reuse & Rewear:

  • Reduce: het verminderen van watergebruik, energie en C02 uitstoot. Én het verminderen van het gebruik van nieuwe grondstoffen.
  • Reuse: het artikel na het dragen geschikt te laten zijn om opnieuw te gebruiken.
  • Rewear: het hergebruiken van materialen in onze werkkleding. Bijvoorbeeld het recyclen van een PET-fles naar PET-polyester.

RE2050-collectie

Met de RE2050-collectie zet Tricorp de volgende stap naar 100% circulaire werkkleding: een compleet, modern en sportief kledingpakket voor de modebewuste drager met sterke materialen voor een langere levensduur. Denk hierbij aan stretch voor flexibiliteit en comfort en lichte materialen voor meer draagcomfort. Naast de stof zijn ook veel van de accessoires gemaakt van gerecyclede grondstof. In het ontwerp is rekening gehouden met de mogelijkheid om de kleding te kunnen recyclen. De naam RE2050 is een knipoog naar het jaar 2050 waarin Nederland als economie circulair moet zijn.

Kenmerkend voor het design is de sportieve belijning en look & feel. Zo vindt u in ieder artikel een reflective piping die zorgt voor een sportief en zichtbaar element. Ook zijn de bekende Tricorp haken op een subtiele manier in de artikelen verwerkt om een exclusieve uitstraling te creëren. De sportieve ‘feel’ hebben de designers van Tricorp terug laten komen door gebruik te maken van luchtige Mesh-elementen.

Gerecyclede grondstoffen
De RE2050-collectie is gemaakt met recycled polyester en recycled polyamide.  De voering van de Winter Tech Shell is van Primaloft recycled polyester. Polygiene® finish is toegepast op het doek van het t-shirt en de poloshirt zodat het artikel vaker gedragen kan worden voordat het in de was gaat. Kenmerkend voor de RE2050-artikelen is de toevoeging van een stretchkwaliteit die de artikelen zeer comfortabel en sportief maakt. De werkbroek heeft zelfs een volledige 4-way stretch kwaliteit.

Producten

Ontdek de producten van Tricorp

Logo Tricorp