Robust Safety Wear

Produceert , ,

Productieproces

Robust Safety Wear is een merklabel van Wijngaarden VeiligGoed. Artikelen van Robust Safety Wear zijn van absolute topkwaliteit en onderscheiden zich door een combinatie van uiterst hoge bescherming en een hoog draagcomfort.

In een groot deel van de kleding van Robust Safety Wear wordt gebruik gemaakt van ‘lyocell’. Lyocell is een uiterst duurzaam materiaal en wordt gemaakt van cellulose uit houtsnippers.

Verschillen tussen lyocell en viscose

De grondstoffen van lyocell zijn precies hetzelfde als viscose. Bij viscose wordt er gebruik gemaakt van schadelijke en milieubelastende chemicaliën, terwijl bij de productie van lyocell sprake is van een zogenaamde ‘closed loop’. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van water en niet giftige oplosmiddelen, die uiteraard herbruikbaar zijn.

Een groot voordeel van lyocell is de zachtheid. De stof is soepel en prettig voor de huid. Lyocell absorbeert water bovendien beter dan katoen dat doet.

Levensduur

Duurzaamheid komt bij Robust Safety Wear ook terug in de levensloop van de producten. Deze werkkleding gaat namelijk heel lang mee, minstens 100 wasbeurten gegarandeerd! Hierdoor hoeft minder vaak nieuwe werkkleding te worden aangeschaft, wat een positieve invloed heeft op de belasting van grondstoffen.

Producten

Ontdek de producten van Robust Safety Wear

Logo Robust